La nutrició pot ser el teu aliat per córrer millor

Una bona dieta adequada a les necessitats del corredor pot ser clau per millorar.

265

La nutrició és capdal a l’hora de planificar qualsevol prova esportiva, no hi ha cap mena de dubte i per aquest motiu al màxim nivell realitzen dietes pensades per a que als esportistes tinguin els nutrients necessaris, ni més ni menys.

En canvi, a l’esport amateur ens trobem sovint amb que els participants no es detenen en aquest aspecte, o al menys tenen uns coneixements molt superficials, com per exemple ingerir un plat de pasta el dia abans d’una cursa…

Una bona dieta sense entrenament no ens servirà de res, però també és cert que per molt que entrenem, si no tenim una bona nutrició, podem fracasar estrepitosament.

Dur una dieta equilibrada i basada en la dieta mediterranea és de per si una bona idea, però no és suficient, sobretot quan practiquem esports que requereixen més d’una hora d’activitat seguida, com les curses de resistència.

Saber què hem de menjar i què no, pot ser vital en aquest sentit, no només per aconseguir anar més ràpid o més lluny, també per prevenir defalliments, el temut mur o lesions, o fins i tot alguna que altra malaltia, provocada per la falta de nutrients o vitamines esencials.

Per tant si vols millorar com a runner, la millor recomanació és la de visitar un dietista i posar-te en les seves mans, t’ajudarà a planificar i a seguir unes pautes adequades i segures.

Si no pots permetre’t un servei, una de les opcions és la de formar-te estudiant algun curset o bé llegir algun llibre al respecte, al menys per tenir una idea de les recomanacions més saludables.

Tanmateix, si el que vols és començar a tenir una alimentació més sana, també tens la possibilitat de vigilar amb els productes que adquereixes al supermercat, evitar els anomenats “processats”, pots saber més instal·lant alguna app com l’anomenada Yuka amb la que sabràs si un producte és nociu o no, i apostar per aquells aliments naturals i no envasats com fruites i verdures.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.